"Imlek" kupio akcije "Bambija"

Bez autora
Jul 25 2012

Promet akcija i obveznica na Beogradskoj berzi juče je dostigao skoro 800 miliona dinara, a najzaslužnije za to je blok trgovanje akcijama "Bambi Banata", u vrednosti od 732 miliona dinara što je 10 odsto vrednosti te firme. Kompanija "Imlek" kupila je 10 odsto akcija industrije "Bambi Banat". "Denjub fuds grupa" planira da oko 40 odsto akcija "Bambija" prenese pod kontrolu "Imleka" u cilju konsolidacije kompletnog biznisa. Shodno ranijim planovima, juče je obavljena prva transakcija prenosa dela "Bambijevih" akcija na "Imlek". Jučerašnje transakcije će biti nastavljene i u narednom periodu. U sledećim koracima to isto se planira da se uradi i sa Subotičkom mlekarom. Stručnjaci kažu da se radi o takozvanoj blok trgovini u okviru kompanije "Salford" i da je to moguća priprema tog investicionog fonda za izlazak na međunarodne berze.

"Imlek" kupio akcije "Bambija"Kompanija "Imlek" kupila je 10 odsto akcija "Bambi Banata", kako bi se preraspodelilo vlasništvo i konsolidovala "Denjub fuds grupa" pred izlazak na Londonsku ili Varšavsku berzu.

Promet akcija i obveznica na Beogradskoj berzi juče je dostigao skoro 800 miliona dinara,  a najzaslužnije za to je blok trgovanje akcijama "Bambi Banata", u vrednosti od 732 miliona dinara što je 10 odsto vrednosti te firme.

Kompanija "Imlek" kupila je 10 odsto akcija industrije "Bambi Banat".

"Denjub fuds grupa" planira da oko 40 odsto akcija "Bambija" prenese pod kontrolu "Imleka" u cilju konsolidacije kompletnog biznisa, izjavio je Tanjugu generalni direktor Grupe Slobodan Petrović.

"Shodno našim ranijim planovima i izjavama u kojima smo informisali javnost o konsolidaciji našeg kompletnog biznisa pod kapom 'Imleka', juče smo obavili prvu transakciju prenosa dela 'Bambijevih' akcija na 'Imlek", rekao je Petrović.

Petrović je najavio da će jučerašnje transakcije biti nastavljene i u narednom periodu.

"U sledećim koracima to isto planiramo da uradimo i sa Subotičkom mlekarom", rekao je Petrović.

Stručnjaci kažu da se radi o takozvanoj blok trgovini u okviru kompanije "Salford" i da je to moguća priprema tog investicionog fonda za izlazak na međunarodne berze.

Prema podacima Centralnog registra, 59,59 odsto akcija "Bambija" je u vlasništvu "Denjub fuds grupe".

Nenad Gujaničić iz "Sintez Investment grupe" prethodno je rekao da jedino većinski vlasnik zna kakve su prave namere te grupacije.

"Oni su u nekoliko navrata najavili da su zainteresovani za neko strano tržište, London ili Varšava i da će u tom cilju napraviti konsolidsaciju vlasništva gde će jedna kompanija, a među njima najveća Imlek biti dominantna u celom sistemu i da će se ona pojaviti na stranim berzama", rekao je Grujaničić.

Prema njegovim rečima, to bi bio podsticaj za povećanje vrednosti svih tih komapnija unutar sistema zbog toga što su strana tržišta kapitala mnogo likvidnija i mnogo bi se više trgovalo tim akcijama i verovatno bi se postigla mnogo viša cena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik